Translate

tiistai 3. huhtikuuta 2018

Gladiaattori

             Gladiaattori:


Genre: Seikkailu

Kesto: 2h 29min

Tuotantovuosi: 2000

Ikäraja: 16v

Pääosissa: Russell Crowe , Joaquin Phoenix , Connie Nielsen , Oliver Reed , Richard Harris



Takakansi kirjoitus: Mahtava kenraali Maximus (Crowe) on jälleen johtanut joukkonsa voittoon taistelukentällä. Sodan päätyttyä voitokkaasti Maximus haaveilee kodistaan ainoana toiveenaan palata takaisin vaimonsa ja poikansa luo. Kuolevalla keisari Markus Aureliuksella (Harris) on kuitenkin vielä yksi tehtävä uskolliselle kenraalilleen: hänestä on tuleva seuraava keisari.

Kateellisena isänsä Maximukselle osoittamasta suosiosta, keisarin rintaperillinen, Commodus (Phoenix), määrää Maximuksen perheineen teloitettavaksi. Onnistuen hädin tuskin pakenemaan varmalta kuolemalta, Maximus joutuu orjaksi ja taistelemaan Gladiaattorina- lajissa, jossa hän pian niittää mainetta ja kunniaa. Nyt hän on vihdoin Roomassa, aikomuksenaan tasata tilit perheensä murhaajan, vastakruunatun keisari Commoduksen kanssa. Maximus on oppinut että vain yksi asia on keisariakin mahtavampi: kansan tahto. Saavutaakseen kostonsa on hänestä tultava koko valtakunnan suurin ja ylistetyin sankari.



Arvostelu: Vaikka elokuva oli yli 2 tuntia pitkä niin silti elokuvaa jaksoi katsoa kokoajan. Elokuvassa oli yllättäviä käänteitä ja paljon raakaa väkivaltaa. Russell Crowe on todella uskottava ja hyvä näyttelijä. Vaikka elokuvassa oli surullisiakin kohtauksia se antoi hyvän pohjan elokuvan juonelle. Loppu olisi kyllä saanut olla parempi ja sankari olisi ansainnut parempaa , mutta aina ei voi saada mitä haluaa :) Elokuva oli hyvä ja ymmärrän miksi elokuva on saanut aikoinaan hyvät arvostelut. Eniten elokuvassa kävi sääliksi Tiikeri :(  . Katsokaa elokuva niin tiedätte mistä puhun.


Annan arvosanaksi: 8,5p / 10 p.stä



Ei kommentteja: